Benidorm voltooide verbetering, toegankelijkheid en veiligheid van de omgeving van La Creu

Nieuwe acties om het imago, de toegankelijkheid en de veiligheid van de omgeving van La Creu, een van de meest iconische enclaves van Benidorm, te verbeteren. Dit werd aangekondigd door de wethouder voor openbare ruimte, José Ramón González de Zárate, die meldde dat op 12 april een houten reling is geïnstalleerd op de Avenida de Tokio, die toegang geeft tot La Creu , plus voor voetgangers en wegverkeer ”.
“We hebben het over 442 meter reling, identiek aan de bestaande aan de Catalán Chana-laan, en dat in de delen met grotere oneffenheden het is geconfigureerd als een beschermingsbarrière met leuningen, ook met een houten esthetiek”, zei González de Zárate. Met deze actie “bieden we bescherming aan voetgangers en voertuigen, terwijl we beide van elkaar scheiden”, en tegelijkertijd “door hout te gebruiken, integreren we deze beschermingselementen perfect in de landschappelijke omgeving en verbeteren we het imago door het vriendelijker te maken”. Bovendien worden nieuwe uitkijkpunten van de baai van Benidorm gegenereerd.
De Zárate stelde dat “de installatie van deze meer dan 440 meter leuning ertoe zal leiden dat parkeerplaatsen worden geconfigureerd in de secties met het breedste spoor “. Zo zullen gemeentelijke technici de meest geschikte punten bepalen om deze nieuwe ruimtes te creëren die ‘burgers in staat zullen stellen hun voertuigen te parkeren op een plaats dichter bij de toegang tot La Creu’ en van daaruit ‘te genieten van de wandeling door deze karakteristieke plek en vanuit ons natuurpark Serra Gelada ”.
De Zárate herinnerde eraan dat “de afgelopen maanden verschillende acties zijn ondernomen om het imago en de toegankelijkheid van het gebied van La Creu te verbeteren , dat als resultaat van deze werken hernieuwde belangstelling wekt, zowel bij de lokale bevolking als bij de bezoekers. Zo zijn de weg en de bewegwijzering verbeterd en is er verlichting met ‘ led’- technologie en nieuw meubilair geplaatst, waaronder twee picknickplaatsen en de bank met de slogan #BenidormTeEspera. Bovendien zijn er van het Department of Historical Heritage, onder leiding van Ana Pellicer, twee mupi’s geïnstalleerd die herinneren aan de geschiedenis van het monument – in het Spaans, Valenciaans en Engels – geïllustreerd met afbeeldingen van de opkomst en plaatsing in 1961 van het origineel kruis. De toegang voor voertuigen is beperkt tot La Creu en het laatste gedeelte bergop is alleen toegankelijk voor voetgangers. Mensen met mobiliteitsproblemen of ouderen kunnen echter autorisatie aanvragen door een e-mail te sturen naar controlccesos@benidorm.org. (M.R.)
Bron: https://www.informacion.es/benidorm/2021/04/12/
benidorm-completa-mejora-imagen-accesibilidad-46222702.html

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *